X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Ritsen

Heeft u een rits nodig voor een jas, broek, jurk, matras of een andere toepassing? Bij ons kunt u diverse soorten ritsen vinden van het merk Opti. Wij hebben niet alleen ritsen in enorm veel verschillende kleuren, u kunt ook kiezen tussen verschillende soorten ritsen. Voor welke rits u kiest is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste wilt u natuurlijk een rits aanschaffen die past bij het doel. Voor een broek koopt u tenslotte een steviger rits dan voor bijvoorbeeld een zomerjurk. Verder kunt u kiezen uit diverse soorten kwaliteit. Hieronder beschrijven wij de vele mogelijkheden in ritsen. Heeft u toch nog een vraag? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.
 


Soorten ritsen

Natuurlijk zijn er veel verschillende soorten ritsen. Die zijn bij ons ook allemaal op hun eigen manier aangeduid met een “code”.  Zo kunt u kiezen voor een S-rits, een P-rits en een M-rits, al dan niet met een D of ND code. Daarnaast duidt de naamtoevoeging zoals bijvoorbeeld Fulda of Werra op de vorm van de glijder (waarmee u de rits opent of sluit). De termen zilver, goud of antiek-goud duiden op de kleur van het metaal van de rits. De lengte van de gesloten rits wordt gemeten van de bovenkant van de glijder tot de gesloten onderkant. Een deelbare rits kunt u volledig openen of sluiten, zoals bijvoorbeeld bij een vest. Een niet-deelbare rits is een rits die aan de onderzijde niet geopend kan worden, zoals bijvoorbeeld aan de achterzijde van een jurk.
 

S ritsen

Onze S ritsen zijn als een plastic spiraal die is verweven in een band van textiel. Het zijn fijne ritsen die veelal gebruikt worden voor kleding van een fijne stof. De S-rits kan worden gebruikt als deelbare (D) of niet-deelbare (ND) rits. Onze S-ritsen hebben de sluitingen Fulda en Druppel. Fulda is een iets steviger, rechte glijder. Druppel is een glijder - zoals de naam al zegt - in de vorm van een druppel. De S-ritsen hebben diverse lengtes vanaf 10 cm. Een S40 en S43 rits heeft een spiraal van 4 mm breed, de S60 is 6 mm breed.
 

P ritsen

Onze P ritsen zijn onze zogenaamde profielritsen. Deze ritsen zijn gemaakt van plastic tanden en inkepingen die in elkaar passen als de rits gesloten wordt. De profielritsen zijn stevig en worden vaak gebruikt als opvallend mode-accessoire bij kinderkleding, sportkleding of outdoorkleding. De P rits is verkrijgbaar in 4 en 6 mm breedte met een Ring of Werra sluiting. Een Werra sluiting is een stevige rechte glijder. De Ring heeft uiteraard de vorm van een ring. De P ritsen hebben een lengte van 18 tot 80 cm. Ze hebben zowel een deelbare sluiting (D) als een 2 weg deelbare sluiting (daarbij hebben zowel de onderkant als de bovenkant een glijder).
 

M ritsen

Onze M ritsen zijn gemaakt van metaal en zijn verkrijgbaar in de kleuren zilver, goud en antiek goud. De M40 rits is 4 mm breed, de M60 is 6 mm breed. Alle ritsen zijn zowel deelbaar (D) als niet deelbaar (ND) verkrijgbaar. Ze hebben een stevige rechte Werra glijder of een sierlijke hangende Mosel glijder.
 
 


1.