X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Plastic-Stramien

Plastic stramien of plastic canvas


Plastic stramien, ook wel plastic canvas genoemd, is een veelzijdig product waarmee u platte en driedimensionale borduurwerken kunt maken. Plastic stramien is bij Handwerk-Hobbtzaak verkrijgbaar in verschillende soorten qua groote (aantal gaatjes per inch) en diverse soorten stevigheid. U kunt er heel eenvoudig diverse vormen uit knippen. Met een plastic stramien kunt u uw borduurwerkjes bewerken met kruissteken, halve kruissteken en steelsteken. Het soort garen dat u kunt kiezen hangt af van de grootte van de gaatjes in het plastic stramien. Wilt u dat het borduren met een plastic canvas eenvoudig verloopt, kies er dan voor om met een stompe borduurnaald te werken, maat achttien voldoet uitstekend.Weergave:

Welk plastic stramien wilt u kiezen?


Plastic stramien is verkrijgbaar van grot tot fijn gemaasd. Bedenk daarbij dat hoe lager het aantal mesh is, hoe grover het stramien. Zeven mesh bijvoorbeeld heeft maar zeven gaatjes per 2,54 cm, terwijl veertien mesh het dubbele aantal gaatjes heeft op hetzelfde oppervlak, namelijk veertien gaatjes. Daarmee zijn de gaatjes van veertien mesh dus kleiner en wordt het resultaat van het borduurwerk fijner. De rechthoekige stukken plastic stramien zijn verkrijgbaar in zacht en buigzaam materiaal. Kleine borduurwerkjes die niet per se extra stevigheid nodig hebben kunnen eenvoudig worden gemaakt met een standaard buigzaam plastic stramien. Wilt u een wat groter borduurwerk maken, kies dan voor een hard plastic canvas, u zult direct het verschil merken in het eindresultaat.
 

Hoe werkt een plastic stramien?


Als u van borduren houdt geeft een plastic stramien u veel meer mogelijkheden dan u ooit gekend heeft met gewoon canvas of linnen. Zo kunt u met een plastic canvas veel méér maken dan een werk voor aan de wand of een borduurwerk als kleed of kussen.  Omdat een plastic stramien stevig is kunt u er handwerken mee borduren die  u rechtop kunt zetten. Een omhulsel voor een tissue doos bijvoorbeeld, een paar mooibewerkte doosjes of een paar mooie muurhangers in bijzondere vormen. Omdat het canvas is vervaardigd van plastic kunt u het eenvoudig in de gewenste vorm knippen met een scherp schaartje. U kunt tevens diverse stukken aan elkaar bevestigen door middel van borduursteken. Zo krijgt u een mooi en stevig geheel. 


1.