X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Opvulwatten


Opvulwatten of knuffel vulling is prima vulmateriaal om de meest uiteenlopende dingen mee te vullen. Handgemaakte knuffels, amigurumi, poppen, oude teddyberen, kussens en dekens, early birds en nicu’s, een goede vulling maakt ze extra mooi. Opvulwatten zijn geen echte watten, maar bestaan uit polyester vezels. Die vezels zijn hol, en daarom zijn ze ook extra licht en veerkrachtig. Een goede polyester vulling heeft een extra siliconen laagje over de polyester vezels heen. Daarmee kan de vulling gewassen worden op een temperatuur van zestig graden. Onze opvulwatten voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Handig, want daarmee behoren samenklonterende vlokken na een wasbeurt voorgoed tot de verleden tijd.Weergave:
  1 / 2  Bezig met laden...
Hobby Vulling 1000 gram
€ 15,00

Prijs per zak

Hobby Vulling 500 gram
€ 6,95

Prijs per zak

Kapok Vulling zak 700 gram
€ 19,95

Prijs per zak

Katia Vezel Vulling 500g
€ 9,60

Prijs per zak

Kussenvulling Zak
€ 3,55

Prijs per zak

Opvulwatten
€ 9,00

Prijs per zak

Panda Vulling 1000 gram
€ 16,00

Prijs per zak

Panda Vulling 250 gram
€ 6,00

Prijs per zak

Panda Vulling 500 gram
€ 9,00

Prijs per zak

Panda Vulling bont 1000 gram
€ 10,00

Prijs per zak

Rayher recycling vulwatten 1000 gram
€ 13,60

Prijs per zak

Rayher vulmateriaal 1000 gram
€ 17,85

Prijs per zak

Rayher vulmateriaal 300 gram
€ 6,65

Prijs per zak

Rayher vulmateriaal 50 gram
€ 2,35

Prijs per zak

   1  2  

De eigenschappen van onze opvulwatten


Polyester vulling is prettig en eenvoudig om mee te werken en geeft een zeer goed resultaat. Het is zeer sterk en duurzaam, waardoor het uitstekend bestand is tegen langdurige belasting. Omdat de vezels hol zijn krijgt u bovendien een groot volume tegen een zeer licht gewicht. Polyester vulling is ook goed verdeelbaar, blijvend veerkrachtig, wasbaar en kindvriendelijk. De vezels zijn niet droog of stoffig, niet schadelijk voor het milieu en ze werken vlamvertragend en zelfs isolerend. Opvulwatten kunnen zeer lang worden bewaard. Lijkt een grote zak toch teveel? Vergis u niet, het is zo prettig in gebruik dat de kans groot is dat u het ook voor andere items in huis gebruiken wilt.
 

Opvulwatten voor knuffels


Haakt of breidt u knuffels, maakt u amigurumi of wilt u graag een pluche dier extra opvullen? Met opvulwatten van een goede kwaliteit blijven ze een leven lang mooi, zelfs als ze in de wasmachine gewassen worden. Poppen en knuffels kunt u met deze vulling lekker zacht en fluffy maken, precies zoals ze behoren te zijn. Als u knuffels vult, doe dat dan gelijkmatig en maak geen proppen, want dan verliest de vulling zijn goede eigenschappen. Probeer zoveel mogelijk vulling in één keer toe te voegen en duw dat naar de buitenkanten. Extra vulling vult u dan aan vanuit de binnenkant. Zo krijgt u geen bobbels in de knuffel en blijft hij lekker zacht.
 

Opvulwatten voor woondecoraties


Heeft u een paar mooie kussen hoezen gevonden en wilt u die graag opvullen? Is een bestaand kussen wat dun geworden en wilt u wat meer volume en stevigheid? Opvulwatten zijn ideaal om grotere voorwerpen te vullen, zelfs de kussens van uw bankstel. Ook voor het opvullen van quilts, boxkleden of gewone dekens is dit opvulmateriaal ideaal. Het is erg licht, wasbaar tot zestig graden en eenvoudig aan te vullen. Bovendien is het mooi vormbaar materiaal en u kunt uw kussen net zo dik maken als u zelf wilt.

 

Welke vulling moet ik nemen?


Er zijn diverse opties mogelijk voor het opvullen van uw kussens of dekens. Alle bieden een uitstekend comfort. Wij bieden vulling in zakken van diverse hoeveelheden. Heeft u vulling nodig voor een pop of een paar kleine knuffels, dan is een zak van 250 gram genoeg. Wilt u kussens of dekens vullen of het opvulmateriaal gebruiken als isolatie, dan is een kilo pak wellicht een betere optie. Om een indruk te geven: voor het vullen van een lege kussenhoes van 50 x 50 x 10 cm heeft u ongeveer een halve kilo opvulmateriaal nodig. Wilt u de allerbeste kwaliteit opvulwatten uit ons assortiment? Kiest u dan voor de Panda opvulwatten.​


1.