X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

De natuurlijke materialen van Lopi

Bent u op zoek naar een warme, stevige en waterdichte wol voor een winterjas of -vest? Onze Lopi wol biedt exact wat u zoekt. Lopi wol is gemaakt van de vacht van schapen die al meer dan 1100 jaar in het koude IJsland wonen en nooit gekruist zijn met andere schapen. Daardoor heeft hun vacht zich totaal anders ontwikkeld dan een normale schapenvacht. De buitenste vezels van deze schapenvacht zijn lang, stevig, glanzend en waterdicht, terwijl de binnenste vezels van de vacht zacht, fijn en isolerend zijn. Het resultaat is een zeer warme, stevige en waterdichte wol, ideaal voor het breien van warme winterkleding.
 

 IJslandse Lopi wol, ideaal voor warme winterkleding

Lopi wol is ideaal voor warme winterkleding omdat het ademt, waterdicht is en uitstekend isoleert. Lopi wol wordt vaak gebruikt om warme vesten te breien, maar ook kabeltruien, mutsen of warme wollen jassen. Wie kent er niet die mooie IJslandse truien, vesten en jassen met bijzondere ingebreide patronen? Ze zijn gemaakt van pure Lopi wol en zijn al eeuwenlang een gebruik in IJsland en andere koude landen. Natuurlijk kunt u niet alleen kleding maken met deze unieke wol. Ook woonaccessoires, plaids of knuffels worden extra bijzonder als ze zijn gebreid met deze puur natuurlijke en kleurrijke wol.
 

Lopi Álafossiopi en Lopi Léttiopi

Lopi wol is verkrijgbaar in twee verschillende soorten: Lopi Álafossiopi wol en Lopi Léttiopi wol. Lopi Álafossiopi is stevig, heeft een prettig draagcomfort en straalt een gezellige, fijne look uit. Lopi Léttiopi is lichter en daarmee geschikt om te gebruiken voor kleding die zowel binnen als buiten te dragen is. Het gewicht van Lopi Léttiopi is de helft van de Lopi Álafossiopi en twee draden van Léttiopi komen precies overeen met één draad van de Álafossiopi wol. Daarom zijn deze twee soorten Lopi wol uitstekend te combineren. Zowel Léttiopi als Alafossiopi zijn beide verkrijgbaar in ongeveer 50 verschillende kleuren. 
 

Milieu bewuste wol 

IJslandse Lopi wol wordt tijdens het gehele productie proces volledig milieubewust behandeld. Zowel geothermische energie als waterkracht worden gebruikt om de schapen te scheren maar ook bij het wassen, kleuren en spinnen van de wol speelt de zorg voor het milieu een grote rol. Zo wordt tijdens het wassen het gebruik van chemicaliën tot een minimum beperkt en daardoor blijven de natuurlijke oliën behouden. Dat houdt de wol waterproof, licht en lekker warm.
 

Onderhoud en gebruik van Lopi wol

Door de lange en stevige vezels voelt Lopi wol in eerste instantie hard en stug aan, maar verwerkt in mooie kledingstukken en op de juiste manier gewassen wordt de wol steeds zachter en soepeler en heel prettig om te dragen. Lopi wol rekt na de eerste keer wassen wel een beetje uit en daarom raden wij u aan een proeflapje te maken, dat op te meten en het vervolgens even met de hand op 30 graden te wassen. Als het lapje gedroogd is kunt u exact het verschil in formaat opmeten en weet u welke naalddikte en steken u het best kunt gebruiken voor het beste resultaat. 


1.